Vaativa johtajuus

Happy Branding Company_radio.jpg

Yle Puhe on kyllä loistava kanava. Kuuntelin juuri podcastin, jossa haastateltiin Petteri Kilpistä johtamisesta ja ihmisten johtamisesta erityisesti. Miltä muulta radiokanavalta voi kuunnella tuon tason ohjelmia? Maksan mielelläni Yle-veroa!

Kilpinen nostaa esille, kuinka tärkeä hyvinvoiva henkilöstö on yritykselle. Henkilöstö voi hyvin, jos he ovat motivoituneita työssään. He ovat motivoitineita, jos he kokevat olevansa sellaisessa toimintaympäristössä, jossa he voivat kehittyä. Jossa heitä arvostetaan ja kuunnellaan.

Strategia on asia, jota yritysjohtajat pohtivat satoja tunteja vuodessa. Alaisilleen he kertovat asiasta kolmekymmentä minuuttia, usein käsittämättömän powerpoint-kalvon siivittämänä. Sana muutos on pelottava, jos et tiedä, mihin se johtaa. Johtajat tietävät suunnan, mutta eivät osaa kommunikoida sitä alaspäin. 

Kilpinen ei ole koskaan kuullut huonosta johtajasta, joka olisi kuunnellut alaisiaan liikaa. Ihmisellä on kaksi korvaa ja yksi suu. 

Yrityksen maine lähtee sisältä päin ulos. Jos porukka voi hyvin, se myös näkyy ulospäin. Ja tuloksissa.

Suosittelen. Ei kestä kuin 21 minuuttia. Yle Puhe.

 

Posted on June 12, 2013 .