Posts filed under Branding

Onko tarinassa mitään järkeä?

Erään kiinteistösijoitusyhtiön syntytarina menee näin:

”Räntäsateisena keskiviikkoiltapäivänä, 5.12.2012, kuusi henkilöä jätti vanhan työpaikkansa, ylitti rohkeasti Aleksanterinkadun niin kutsutun Mummotunnelin kohdalla, kantoi henkilökohtaiset tavaransa toisen kerroksen toimistoon ja aloitti uuden elämänvaiheen..."

Posted on September 29, 2017 and filed under Branding, Markkinointi, Brändi.

Miksi markkinointi on meille suomalaisille vaikeaa?

Viitisen vuotta sitten televisiossa pyöri Elisan mainio mainosfilmi, jossa maatalon isäntä esitteli tilaansa vieraalle. Kun vieras ihasteli talon onnistumisia, esimerkiksi tavattoman suureksi kasvanutta sonnia, oli isännän vastaus vähättelevä: ”Emmä nyt tiiä, vähän tuommoinen rimpulahan se on…”

Posted on December 2, 2015 and filed under Markkinointi, Johtaminen, Brändi, Branding.

Adidas ja Nike

Ensimmäiset kunnon urheilujalkineeni olivat Adidaksen Jaguar -lenkkarit. Muistan vieläkin sinisen mokan tuoksun kun laitoin ne ensimmäistä kertaa ylpeänä jalkaani. Vuosi oli noin 1970. Saksan jalkapallomaajoukkue pelasi Adidaksen puvuissa, useat myös heidän kengissään.

Posted on October 1, 2014 and filed under Branding.

Brändi nimeltään Camper

Vuonna 1877 espanjalainen suutari pakkasi laukkunsa ja lähti Englantiin oppiakseen, miten teollistamista voisi hyödyntää kengänvalmistuksessa. Palattuaan hän kokosi paikkakunnan parhaat nahkaan erikoistuneet käsityöläiset ja esitteli heille koneita, joilla kengänvalmistusta voidaan nopeuttaa. Suutarin nimi oli Antonio Fluxa ja paikka oli Inca, Mallorcan saarella. Antonion tavoitteena oli tehdä tyylikkäitä, korkealaatuisia ja käytännöllisiä kenkiä innovatiivisesti.

Posted on August 18, 2014 and filed under Branding.