Brändin ytimen kiteytys
Brändin ytimen kiteytys on aika simppeli juttu, ainakin paperilla (tai tässä tapauksessa ruudulla). Siinähän vain vastataan kysymyksiin miksi, mitä, kenelle ja lopuksi määritellään, miten haluaisimme tulla nähdyksi markkinoiden silmissä.
Mutta äärimmäisen hienoksi prosessin tekee se, kun saa sen äärelle koko henkilöstön pohtimaan sitä yhteistä nimittäjää, johon jokainen voisi sitoutua riippumatta ammattinimikkeestä.
Pointtina on, että kaikki sisältö ja määritelmät luodaan organisaation voimin. Meikäläisen rooli on käytännössä vain kirjata asiat ylös ja tiivistää.
Kun brändi on kunnolla kiteytetty, on sen viestiminen huomattavan paljon helpompaa ja tehokkaampaa. Silloin koko toiminnasta tulee tuloksellisempaa.
Omistajat tykkäävät, kun näin yrityksen arvoa kasvatetaan. Henkilöstö motivoituu, kun heidät otetaan mukaan brändityöhön. Ennen kaikkea potentiaalisten asiakkaiden elämää helpotetaan, koska prosessin jälkeen yritys on helpompi tunnistaa.
Joku voisi ajatella, että mitä siitä oikein tulee, jos koko porukalla noita asioita vatvotaan? Että viekö se johtajilta pois esimerkiksi arvo- tai päätösvaltaa?
Ei se vie. Tapahtuu juuri päinvastoin.
Työpajoihin johtajat ja muu henkilöstö osallistuvat kaikki samanarvoisina. Jokaista kuullaan, jokainen tulee kuuluksi. Se lisää osallistujien keskinäistä arvostusta.
Lisäksi se sitouttaa ihmisiä. Parhaimmillaan jokaisesta tulee eräänlaisia brändilähettiläitä.
Pidän Brändin kirkastus -valmennuksia livenä, mutta olen tehnyt myös niistä myös verkkokurssit. Ne on kerätty verkkokurssit-sivulle.