Brändistä ikoniksi: the other danish guy (osa 3)
Tommi Lähde on toinen the other danish guy -alusvaatemerkin perustajista ja edelleen yksi suurimmista omistajista – ja toimitusjohtaja.
Osa 3/4:
Viidestä johtamisen osa-alueesta ja ihmisyydestä
Tommi Lähde kertoo: “Näitä viittä osa-aluetta me johdetaan the other danish guy:ssa:
1. Tarina, joka on kerrottu hyvin
Meidän tarina on tarina itseluottamuksesta. Se on sitä, että ihminen uskaltaa olla sitä mitä on, eikä vaan anna mielikuvaa siitä. Pitää olla ballseja tehdä niitä asioita, jotka on itselle tärkeitä, joilla on merkitystä. Se on se iso tarina.
2. Ihmisten kulttuuri
Vain hyvät ihmiset tekevät hyvän brändin, hyvän yrityksen. Ja mä uskon, että jokainen ihminen on hyvä, jokaisessa ihmisessä on tosi paljon potentiaalia ja jotta syntyy luottamusta ihmisten kesken, jotka tekevät yhdessä töitä, niin kaikkien pitää olla aidosti sitä mitä ne ovat, eikä yrittää esittää mitään muuta. Se liittyy meillä mihin tahansa, partnershippiin, kaikkeen missä meillä on kumppaneita. Me ei mennä mitään teatteria esittämään mihinkään. Me ollaan sitä mitä me ollaan ja sillä me saavutetaan yhteys muihin ihmisiin. Ainoa tapa saavuttaa yhteys muihin ihmisiin on olla oma itsensä.
3. Asiakkaan kokemus meistä
Ymmärretään, että sitä me ei voida johtaa, mutta me voidaan vaikuttaa eri tavoilla siihen. Tämä lähtee tuotteen kehityksestä, se lähtee verkkokaupan teksteistä, se lähtee verkkokaupan kuvista, se lähtee mainonnassa käytettävistä kuvista, se lähtee siitä, miten se kauppa teknisesti toimii, miten tilausprosessi toimii, ja mitä siihen saatteeseen kirjoitetaan ihmiselle. Jotta me oltaisiin siinä pulssilla, että me ymmärretään, mitä hän tarvitsee ja haluaa. Päättyen aina siihen, että tilaako hän uudestaan tai tuleeko sieltä reklamaatio, että miten me suhtaudutaan siihen, niin se on se iso juttu.
4. Tuote
Sen pitää olla maailman paras. Ja meidän pitää uskoa siihen, että me osataan tehdä tuote, joka on maailman paras, että se kestää. Niiden pitää kestää viisi vuotta tai jopa pidempään. Ympäristöä kuormittavin on se tuote, tilaus, toimitusketju, miten se tehdään niin, että säästetään vettä, miten kuidut ja kaikki muu on kierrätettävissä, ja se, että ne tehdään jatkossakin valtameren roskamuovista.
5. Taloudellinen riippumattomuus
Me johdetaan taloudellista riippumattomuutta. Käytännössä se tarkoittaa vaikkapa sitä, että me emme mene pääomasijoittajan syliin, me emme elä niin että me joudutaan taloudellisiin hankaluuksiin. Me otamme kyllä riskejä, mutta ei mennä all-in, pitää olla järki mukana ja silti pystyä ottamaan riskejä. Jos me halutaan kasvaa, pitää pystyä ottamaan riskejäkin, mutta ei me tehdä tyhmyyksiä.
Nämä kaikki, itseluottamus, rehellisyys, vastuullisuus, ihmisistä välittäminen, se, että me annetaan takaisin yhteisölle vähintään yhtä paljon kuin me siltä saadaan, ne kaikki on siellä dna:ssa. Niistä ei välttämättä puhuta mainonnassa.
Ainoa tapa saavuttaa yhteys muihin ihmisiin on olla oma itsensä.
Merkityksen tarkoitus ja tarkoituksen merkitys pitää olla sisällä kaikessa mitä me tehdään. Muuten merkityksellisyydestä tulee tyhjä mantra, jota hoetaan jossain seminaareissa.
Ihmisyydestä
Tilausvahvistuksessa oli tyhjä tila ja joku meistä kysy, olisiko ollut samainen Harri, että voisiko tuohon kirjoittaa jotakin? Mä sanoin, että kaikin mokomin, pääasia, ettei loukkaa ketään. Vähän sama kuin mitä sanottaisiin ihmisille, jotka ostavat tuotteen kivijalkakaupasta ja mitä heille siinä sanottaisiin. Yksinkertainen juttu.
Jokainen meistä haluaa tulla huomatuksi, ihmisenä. Verkkokauppa on kasvotonta, me ei nähdä asiakkaita silmästä silmään, mutta se ei tarkoita, etteikö me voitais olla henkilökohtaisia.”