Brändirikko

Yritys, joka potee brändirikkoa antaa kilpailijoilleen etumatkaa, koska se ei ole ottanut brändiään kilpailukeinoksi. Tällaisessa yrityksessä brändistä ei ole tullut merkityksellinen, ei omalle porukalle eikä varsinkaan asiakkaille.

Brändi on rikki ja sen sijaan, että yritys menestyisi, se joutuu paikkailemaan huonosti hoidettuja asiakkuuksia. Se taas johtuu siitä, että työyhteisö ei voi hyvin. Ja jos ollaan rehellisiä, kaikki juontaa huonosta johtamisesta.

Mitä jos johto päättäisi tehdä yrityksen brändistä vahvan erottuvuustekijän ja kilpailukeinon? Itse asiassa tällainen liike ei tarvitsisi kauhean paljon resursseja, pikemminkin selkeän tavan, eräänlaisen reittiopastuksen, miten korjausliike tehdään.

Usein, kun yrityksen hallituksessa herätään huomaamaan brändirikko, voidaan ajatella, että nyt koko brändi pitää uudistaa, mutta läheskään aina se ei ole tarpeellista. Brändin kirkastus voi riittää.

Brändirikko parannetaan Superbrändi-ohjelmalla

Asia on kyllä korjattavissa: kolmen kuukauden Superbrändi-ohjelmassa brändistä tehdään merkityksellinen, ensin omalle porukalle ja näiden kautta asiakkaille.

Ja kun yritys ottaa näin brändin kilpailukeinokseen, siitä seuraa paljon hyvää: sitoutuneet työntekijät tuntevat olevansa osa tarinaa ja kertovat sitä mielellään eteenpäin. Josta seuraa, että yrityksen toiminta tehostuu, tuotteiden ja palveluiden laatu paranee, tulos paranee. Ja siitä taas seuraa hyvinvointia omistajille, johdolle ja koko henkilöstölle. Ja isossa kuvassa, loppujen lopuksi koko Suomelle.

Pekka Ruokolainen

Entrepreneur, brand consult and designer.

Previous
Previous

Mitä on brändisokeus?

Next
Next

Mitä on brändivaje?